vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Випускники матимуть змогу скласти більш ніж п’ять предметів на ЗНО-2022, але це буде платно – заява УЦОЯО

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > Випускники матимуть змогу скласти більш ніж п’ять предметів на ЗНО-2022, але це буде платно – заява УЦОЯО

У 2022 році запровадять певні зміни щодо проведення ЗНО для випускників шкіл. Серед новацій – змога проходити більшу кількість тестувань, проте на платній основі. Про це розповіла «Українському радіо» заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

«Якщо у 2021 році можна було пройти 5 предметів за кошт держави, то цього року 6, 7, 8 предмет можна пройти за власні кошти» – заявила Вакуленко.

Зазначимо, що у наказі МОН щодо проведення ЗНО у 2022 році є пункт про додаткові тестування. Відтак, учасники дійсно зможуть складати тести ЗНО додатково за власні кошти. Скільки це коштуватиме наразі невідомо.

Загалом до переліку предметів, з яких буде проведено ЗНО, включено 11 навчальних предметів. Тому учасник, окрім п’яти гарантованих державою тестів, зможе додатково за бажанням скласти тестування з семи інших предметів.

Ще, за словами Вакуленко, цьогоріч будуть зміни у ЗНО з математики рівня «стандарт». Якщо раніше слід було працювати з 2 відкритими бланками відповідей, то у 2022-му в УЦОЯО відмовились від відкритих завдань, залишивши лише один такий блок. Натомість тест профільного рівня ЗНО з математики відтепер міститиме 32 завдання замість минулих 34. До слова, час на роботу над цим тестом теж скоротили – з 210 до 180 хвилин.

Певних змін зазнала і структура тесту з хімії, який у 2022 буде складатися з 50 завдань замість 52. На виконання роботи відведуть 150 хвилин замість 180, як раніше.

Нагадаємо вам графік ЗНО-2022: фізика – 23 травня; хімія – 26 травня; українська мова, українська мова та література – 31 травня; математика, математика (завдання рівня стандарту) – 3 червня; іспанська мова, німецька мова, французька мова – 6 червня; англійська мова – 7 червня; історія України – 10 червня; географія – 14 червня; біологія – 17 червня.

Серед звичного з 2021-го року збеглися карантинні вимоги до пунктів тестування – тести знову скрадатимуться в масках, з використанням санітайзерів. На вході учасникам тестування поміряють температуру, перевірять наявність маски та дезінфектора, нагадають про соціальну дистанцію та, під пильним оком двох інструкторів, розсадять в аудиторії по п’ятнадцятеро.

Нагадаємо, що вчора, 5 січня, розпочалася реєстрація на пробне ЗНО-2022. Зареєструватися можна на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти, а триватиме реєстрація до 22 січня.

За матеріалами ЗМІ