vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Стало відомо, який результат ЗНО необхідний для вступу до закладу вищої освіти у 2021 році

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2021 > Стало відомо, який результат ЗНО необхідний для вступу до закладу вищої освіти у 2021 році

Літо у розпалі, а в Україні наближається до завершення основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Після оголошення результатів зовнішнього оцінювання одним із основних питань для кожного вступника та його батьків стане оцінка шансів вступу до обраних закладів вищої освіти. Нині більшість вступників, використовуючи сервіс «ЗНО-ОНЛАЙН», про який ми нещодавно розповідали на нашому сайті, мають можливість розрахувати орієнтовні результати, які вони отримають за підсумками тестування з основного переліку предметів – розповідає сайт «Osvita.ua».

Відтак, у 2021 році, вступники матимуть можливість подати не більше п’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення, кожній з яких необхідно буде визначити свій пріоритет.

Аби дізнатися, скільки балів буде необхідно для вступу на ту чи іншу спеціальність, майбутні вступники можуть скористатися Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» – інтернет-платформою, що здійснює інформування абітурієнтів, їхніх батьків та громадськості про перебіг вступної кампанії. Там розміщується інформація про всі спеціальності в усіх закладах освіти України.

Інформацію щодо орієнтовної кількості балів зовнішнього незалежного оцінювання, необхідних для вступу, можна отримати, переглянувши статистичні дані вступної кампанії минулого року.

Зокрема, майбутні вступники мають можливість дізнатись про показники мінімального бала ЗНО та шкільного атестата, з якими минулорічні вступники були зараховані на навчання, середні бали ЗНО вступників, зарахованих на бюджетну та контрактну форми навчання у різних закладах вищої освіти, інші статистичні дані за кожною спеціальністю у кожному закладі вищої освіти.

Узявши до уваги статистичні дані сервісу, цьогорічні абітурієнти можуть оцінити вірогідність вступу на бюджету або контрактну форму кожної спеціальності у ЗВО, і відповідно, розробити правильну стратегію при подані електронних заяв під час вступної кампанії.

По кожній бакалаврській спеціальності в закладах вищої освіти доступна така статистична інформація минулорічної вступної кампанії: середній рейтинговий бал зарахованих на бюджет; середній рейтинговий бал зарахованих на контракт; середній бал ЗНО серед зарахованих на бюджет; середній бал свідоцтва (атестата) зарахованих на бюджет; середній бал ЗНО серед зарахованих на контракт; середній бал свідоцтва (атестата) зарахованих на контракт; середній рейтинговий бал усіх зарахованих; мінімальний бал ЗНО серед зарахованих на бюджет; мінімальний бал свідоцтва (атестата) серед зарахованих на бюджет; мінімальний рейтинговий бал серед зарахованих на бюджет; кількість зарахованих абітурієнтів на бюджет; кількість зарахованих абітурієнтів на контракт; максимальний обсяг державного замовлення; ліцензійний обсяг кожної спеціальності; кількість невикористаних ліцензійних місць; конкурс на одне бюджетне місце.

Принагідно, опис розрахунку статистичних показників доступний за посиланням.

Нагадаємо, що вступники з тимчасово окупованих територій, які не мають документа про повну загальну середню освіту (свідоцтво/атестат) державного зразка, але хочуть навчатися в ЗВО або ЗФПО на території України, можуть скористатися наданими можливостями і вступати за спрощеною процедурою через Освітній центр «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», який уже функціонує в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Цьогоріч він працюватиме з 7 червня до 24 вересня 2021 року.

За матеріалами сайту «Osvita.ua»