vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00
Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2021 > МОН відповіло на найпоширеніші питання вступників до магістратури у 2021 році

Вступникам до магістратури, які складають ЄВІ/ЄВФФ у 2021 році уже місяць відомо, що прийом їх заяв та документів розпочнеться 15 липня, а для осіб, які не складають цих іспитів – 22 червня. Проте, донедавна, відкритими  лишалися питання щодо того, який комплект документів слід подавати до приймальної комісії, чи можна вступити на магістра за іншою спеціальністю, ніж закінчив бакалавра та коли завершується прийом заяв, чи інші. Нині цю інтригу вичерпано, адже на сайті МОН днями було надано вичерпні відповіді на ці та інші питання абітурієнтів – їх вже опубліковано в розділі «Поширені запитання-відповіді про вступ 2021».

«Майбутні магістри активно готуються до початку вступної кампанії та цікавляться, як подати документи у період карантинних обмежень, чи можна вступити на магістра за іншою спеціальністю, ніж закінчив бакалавра. Ми намагаємося зробити процес вступу прозорим та зрозумілим кожному. Тому, як і кожного року, відповіді на найпоширеніші запитання зібрали у відповідному розділі офіційного сайту МОН», – коментує заступник Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

З-поміж запитань, на які є відповіді у розділі: коли та як подати документи на магістра; чи обов’язковими є додаткові фахові випробування під час вступу за неспорідненою спеціальністю; чи можна вступати на магістра в інший виш, а не той, де отримав бакалавра, а також коли та де перевірити, чи вступили ви до магістратури.

Нагадаємо, що відсьогодні, 11 травня, стартувала реєстрація вступників, які планують складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра – триватиме до 18:00, 3 червня.

 

За матеріалами сайту МОН