vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

ЄВІ-2021 is coming: відповідаємо на найпоширеніші питання майбутніх магістрів

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2021 > ЄВІ-2021 is coming: відповідаємо на найпоширеніші питання майбутніх магістрів

Якщо цьогоріч Вам випала доля вступати на навчання для здобуття ступеня магістра, то, найпевніше, вам неодноразово доводилося чути про Єдиний Вступний Іспит – ЄВІ. Водночас, більшості й досі не втямки, що ж це таке, коли воно проходитиме і для чого це взагалі потрібно. Зберігайте спокій – ми вже поспішаємо на допомогу вашій безпорадності, та просто зараз з радістю допоможемо Вам розібратися в цих питаннях, адже якщо Ви успішно отримали диплом бакалавра і хочете продовжити навчання для отримання ступеня магістра, без складання ЄВІ Вам не обійтися.

Що таке ЄВІ? Вступники у магістратуру всіх спеціальностей, відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2021 році, повинні складати ЄВІ – єдиний вступний іспит. Простіше кажучи, це тестування з іноземної (англійської, німецької, французької або іспанської) мови із застосуванням процесів зовнішнього незалежного оцінювання. Завдання до тесту укладатимуться на основі Програми, затвердженої наказом МОН України від 28 березня 2019 року № 411. Принагідно, з нею можна ознайомитися за посиланням.

Коли проходитиме реєстрація і, власне, сам іспит? Ми схильні довіряти інформації сайту «Освіта.ua», де зазначено, що реєстрація вступників для участі у ЄВІ з іноземної мови розпочнеться 11 травня і триватиме до 3 червня, а сам іспит буде проведений 30 червня.

Наразі відомо й те, що запрошення-перепустки, у яких буде визначено час та місце проведення тестування, учасники ЗНО отримають до 16 червня. Натомість, оприлюднення офіційних результатів тестування заплановано зробити не пізніше ніж 13 липня. Варто додати, що дати проведення додаткових сесій тестування будуть визначені окремо, а проведення спеціальної сесії ЄВІ з іноземної мови для учасників, які виявлять бажання перескласти вступний іспит, відбудеться 11 вересня.

Як зареєструватися для участі у ЄВІ? На сайті Українського центру оцінювання якості освіти радять для успішної реєстрації діяти за таким алгоритмом:

  1. Сформуйте комплект реєстраційних документів:

– заповнена заява-анкета з інформацією, необхідною для оформлення екзаменаційного листка;

– документ, що посвідчує особу;

– облікова картка платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються отримувати реєстраційний номер облікової картки платника податків);

– довідка, видана за місцем навчання, щодо планового завершення навчання та отримання диплома в рік вступу (для осіб, які завершують навчання в поточному році, персональні дані яких не вносяться до Єдиної державної бази з питань освіти);

– документ про здобутий ступінь вищої освіти (освітньо-кваліфікаційний рівень) (для осіб, які завершили навчання в минулих роках);

– фотокартка для документів (кольорова або чорно-біла) із зображенням, що відповідає досягнутому віку вступника;

– медичний висновок за формою первинної облікової документації 086-3/о (у разі потреби створення особливих умов для складання ЄВІ/ЄВФФ).

  1. Надішліть на електронну адресу приймальної комісії скановані копії або фотокопії реєстраційних документів.

Увага! У темі листа обов’язково зазначте прізвище, ім’я, по батькові, а в тексті листа – прізвище, ім’я, по батькові та номер облікової картки платника податків (за наявності).

Перш ніж надіслати лист, обов’язково перевірте правильність даних, які зазначили у заяві-анкеті.

  1. Отримайте скановану копію екзаменаційного листка.

Представник приймальної комісії перевірить наявність необхідних для реєстрації документів та правильність їх оформлення.

У разі успішної реєстрації вам буде надіслано скановану копію екзаменаційного листка на електронну адресу, зазначену в заяві-анкеті. Оригінал екзаменаційного листка зберігатиметься у приймальній комісії. Якщо в екзаменаційному листку ви виявите помилки, зверніться до приймальної комісії.

Оформлений екзаменаційний листок можна отримати особисто, звернувшись до приймальної комісії, або поштовим зв’язком, якщо ви зазначили про таку необхідність у заяві-анкеті.

Якщо ж під час перевірки документів буде установлено, що особа не має права брати участь у конкурсному відборі, то на електронну адресу, із якої надійшли документи, представник приймальної комісії надішле повідомлення про відмову в реєстрації із зазначенням причини відмови.

Для кожного учасника, який отримав екзаменаційний листок, на вебсайті Українського центру створюють інформаційну сторінку «Кабінет вступника», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Яка форма проведення тестування? ЄВІ проводиться у формі тестування та оцінюється за шкалою 100-200 балів. З програмою вступного випробування та зразками тестових зошитів можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

З чого складається тест ЄВІ? Він складається з двох частин: читання та використання мови.

Частина «Читання» складається з 4-х текстів і містить 22 завдання, які знаходяться після кожного тексту. У свою чергу, частина «Використання мови» складається з двох текстів із завданнями на заповнення пропусків. Всього ця частина містить 20 завдань.

Задля створення тестових завдань використовують автентичні тексти з друкованих періодичних видань, інтернет-видань, інформаційно-довідкових і рекламних буклетів, художньої літератури. Загальна кількість завдань – 42.

Скільки часу надається для виконання тесту? 60 хвилин з урахуванням часу на заповнення бланку «В» відповідей. Тобто, на відміну від ЗНО, окремого часу на заповнення бланку «В» відповідей не надається.

Чи можна використовувати результати ЄВІ попередніх років? У 2021 році вступники до магістратури зможуть використовувати результати ЄВІ 2020-2021 років.

Нагадуємо, що, окрім ЄВІ, для вступу до магістратури Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Вам необхідно здати фахове випробування у навчальному закладі – форма вступного випробування, що проводиться в університеті для вступу на основі здобутого (або такого, що здобувається) ступеня або освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти, яка передбачає перевірку здатності до опанування освітньої програми певного рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей.

Успішного вступу!

Прес-служба університету