Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > НМТ-2025: на які зміни чекати майбутнім вступникам

Не встигла завершитися цьогорічна вступна кампанія, як ми вже маємо новини для майбутніх вступників, які торуватимуть свій шлях до вищої освіти у 2025 році. Минулоріч Міністерство освіти і науки України анонсувало зміни у форматі Національного мультипредметного тесту. У 2025 році випускники шкіл зможуть складати тест не з чотирьох, а з п’яти предметів. Український центр оцінювання якості освіти надав роз’яснення щодо нових вимог та підготовки до цього іспиту.

Очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко уточнила, що перший виклик пов’язаний із логістикою учасників. Найімовірніше, УЦОЯО не зможе проводити оцінювання протягом одного дня, якщо учасники складатимуть вже 5 предметів:

«Їм доведеться подорожувати і розв’язувати через це фінансові та логістичні питання. Тому мені здається, що до 5 предметів для всіх учасників точно не готові ні вони, ні система у межах тих умов, в яких ми перебуваємо».

Очільниця також додала, що після перемоги України у війні модель тестування можуть змінити. Але її завчасно анонсують. І нагадала, що національний мультитест на сьогодні є спрощеною системою ЗНО і віддзеркалює умови, в яких зараз перебуває наша країна та її громадяни.

«У такому разі кожен учасник складатиме один предмет в один день. Тож це може бути кілька предметів, зокрема і 5. При цьому держава самостійно визначатиме пріоритети, тобто те, які предмети є обов’язковими, а які – за вибором, чому саме так, на які спеціальності тощо», – повідомила Вакуленко.

 

Інформацію надано приймальною комісією університету