Абітурієнтам з ТОТ: проживання в гуртожитках під час вступу до ЗВО та подання військово-облікових документів після перемоги

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2024 > Абітурієнтам з ТОТ: проживання в гуртожитках під час вступу до ЗВО та подання військово-облікових документів після перемоги

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій, які планують вступати до українських закладів вищої освіти, можуть проживати у гуртожитках закладів вищої освіти під час вступної кампанії.

Освітні центри надають можливість вступникам з тимчасово окупованих територій проживати у період вступної кампанії в гуртожитках разом із супроводжуючими особами. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що на базі 195 українських закладів вищої освіти створені освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Серед них й наш Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

«Ви можете зосередитися на підготовці до вступу, живучи в комфортних умовах, спілкуючись з іншими абітурієнтами та студентами. Фахівці освітніх центрів надають вам необхідну підтримку та допомогу», – наголосив омбудсмен.

Також студенти, які проживають на тимчасово окупованих територіях або виїхали з них чи територій активних бойових дій за кордон, зможуть подати військово-облікові документи до закладів вищої освіти після закінчення воєнного стану.

Відповідну постанову, що передбачає внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, ухвалив Кабінет Міністрів. Відповідні зміни відтерміновують подання військово-облікових документів студентами, які відповідають зазначеним умовам.

Такі студенти зможуть подати військово-облікові документи за місцем навчання в семиденний строк після закінчення воєнного стану.

У разі виникнення проблем вступники з ТОТ можуть звернутись до Офісу омбудсмена, зателефонувавши за номерами: 0-800-501-720; 044-299-74-08 або написавши на e-mail: hotline@ombudsman.gov.ua.

Підтримку можна отримати й від УГСП: +38 (099) 506-81-31 (Viber, Telegram, WhatsApp), vstup.pk@gmail.com

Графік роботи: понеділок – п’ятниця, 9:00 – 17:00

 

Інформацію надано приймальною комісією університету