Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2024 > Електронний кабінет вступника у 2024 році: коли і як реєструвати

У 2024 році реєстрація електронних кабінетів, де вступники в електронній формі подають заяви для вступу до закладів вищої освіти, розпочинається у понеділок, 1 липня. Працюватимуть до 31 жовтня 2024 року. Що потрібно для їх реєстрації?

Як розповідають у пресцентрі приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі, реєстрація кабінету потрібно увійти на сторінку системи подання заяв в електронній формі в ЄДЕБО.

Щоб відкрити електронний кабінет потрібно вказати адресу електронної пошти – надалі вона буде логіном для входу. Система автоматично перевірить логін на збіг з іншими – якщо буде зафіксовано ідентичність логінів, то видасть попередження. У такому разі потрібно створити новий унікальний логін. На вказану електронну адресу надійде лист для активації доступу до електронного кабінету.

Для реєстрації електронного кабінету потрібно внести дані:

  • одного із сертифікатів ЗНО (номер, пін-код та рік отримання – 2021); або НМТ (номер, пін-код та рік отримання 2022, 2023, 2024). Рік отримання треба вибрати з випадного списку. Якщо вступник має кілька сертифікатів ЗНО, для реєстрації необхідно використати лише один з них, а інші додати в особистому електронному кабінеті вступника вже після реєстрації;
  • свідоцтва про повну загальну середню освіту (атестата) – серію, номер.

Реєстрація електронного кабінету вступника можлива з атестатом, виданим не раніше 1998 року (фотокомп’ютерні («пластикові») документи). Якщо документ видано до 1998 року, то доведеться подавати заяву в паперовому вигляді безпосередньо в закладі освіти.

У випадках, коли відсутній сертифікат ЗНО або НМТ, необхідно встановити ознаку «Не маю сертифікатів НМТ (ЗНО)» та зареєструвати електронний кабінет вступника з документом, що посвідчує особу.

Дані та документи які потрібно завантажити:

  • контактний номер телефону (у форматі +380): це потрібно для оперативного зв’язку закладу освіти з абітурієнтом і його батьками, тому варто вказати кілька телефонних номерів. Також можна вказати контактний телефон у форматі іншої країни, для цього необхідно зняти ознаку «Україна».
  • кольорову фотокартку вступника (3х4 см);
  • фотокопію додатка до свідоцтва / атестата про повну загальну середню освіту.

Зверніть увагу, що файли потрібно завантажувати у форматі JPG (JPEG), а максимальний розмір такого файлу не має перевищувати 1 Мб. У разі наявності сертифіката ЗНО інших років необхідно також додати дані сертифіката (номер, PIN-код, рік) і додати цей документ.

Вступники можуть подати до 5 заяв на бюджетну форму навчання в будь-який заклад вищої освіти без обмеження щодо кількості спеціальностей, на які їх подають, та до 10 заяв на контракт. У кожній заяві, яку абітурієнт подає на бюджет, потрібно обов’язково встановити її пріоритетність – від 1 до 5, де 1 – це найвища пріоритетність, а 5 – відповідно, найнижча. Установлення пріоритетності – важливий крок, адже змінити її після подання заяви неможливо. Сподіваємося, вашим найголовнішим пріоритетом є Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Прийом заяв та документів від вступників розпочинається 19 липня (крім вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується о 18:00 31 липня 2024 року.

Для пільгових категорій

Особа, яка має підстави для спеціальних умов участі у вступній кампанії, у разі недоступності в державних реєстрах відповідних документів до подання першої заяви має звернутись до приймальної комісії (особисто або надіслати Заяву-анкету для реєстрації пільгової категорії з накладанням електронного цифрового підпису на електронну поштою vstup.pk@gmail.com) та надати документи, що підтверджують указане право, для створення в ЄДЕБО картки фізичної особи та завантаження сканованих копій цих документів.

Контакти: + 38 (044) 293-11-22; + 38 093 859 59 76; +38 (096) 641 64 82

Електронна пошта: vstup.pk@gmail.com

Графік пн–пт 09:00–17:00

 

Гаряча лінія МОН: 0 (800) 50-45-70

Графік пн–чт 09:00–17:00, пт 09:00–16:45

Електронна пошта: vstup2024@mon.gov.ua

 

Пресцентр приймальної комісії УГСП