Стало відомо, що завдання ЄВІ з іноземної мови не виходитимуть за межі рівня В1, а вступникам з ТОТ спростять умови вступу в магістратуру: усі деталі

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2024 > Стало відомо, що завдання ЄВІ з іноземної мови не виходитимуть за межі рівня В1, а вступникам з ТОТ спростять умови вступу в магістратуру: усі деталі

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що завдання єдиного вступного іспиту з іноземної мови не виходитимуть за межі рівня В1. Про це заявив перший заступник директора УЦОЯО Валерій Бойко у коментарі для «Освіта.ua».

Відомо, що завдання ЄВІ з іноземної мови передбачають перевірку загального розуміння тексту, вибіркового розуміння тексту та перевірку рівня сформованості лексико-граматичних умінь, адже від цього залежить можливість майбутнього науковця опрацьовувати іншомовні джерела.

«За межі того рівня, який здобувач вищої освіти здатен опанувати самостійно, вивчаючи іноземну мову для потреб проведення надалі своєї наукової та пошукової діяльності та опрацювання спеціальної наукової літератури, іншомовних джерел ці завдання не виходитимуть», – запевнив Бойко та додав, що рівень завдань з іноземної мови для вступників не є надто високим, але передбачає можливість надалі працювати з іншомовною літературою.

Зазначимо, щоб якісно підготуватись до складання єдиного вступного іспиту, варто заздалегідь ознайомитися з демонстраційними варіантами тестів. Під час підготовки до блоку з іноземної мови варто ретельно опрацювати тестові завдання за минулі роки.

Також варто додати, що абітурієнтам з ТОТ спростять умови вступу в магістратуру. Днями народний депутат України Юлія Гришина повідомила, що МОН України вирішило частково спростити умови вступу ну магістратуру для абітурієнтів з ТОТ. Наразі відомство готує проєкт наказу «Про внесення змін до Порядку прийому для здобуття вищої освіти у 2024 році». Документ передбачатиме вступ абітурієнтів з ТОТ на магістратуру до українських ЗВО без складання ЄВІ та ЄФВВ при вступі на спеціальності, яким надають особливу підтримку. Мова про 56 спеціальностей у 13 галузях.

Нагадаємо, в Україні завершилася реєстрація на вступні іспити у магістратуру й аспірантуру.

 

Інформацію надано приймальною комісією університету