Стало відомо, хто з абітурієнтів може не складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) для вступу в аспірантуру у 2024 році

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2024 > Стало відомо, хто з абітурієнтів може не складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) для вступу в аспірантуру у 2024 році

Як ми вже розповідали у одній із публікацій, в 2024 році вступ до аспірантури відбуватиметься шляхом конкурсних випробувань, зокрема складання тестів з іноземної мови відповідно до оновленого Порядку прийому. Проте власники міжнародних мовних сертифікатів рівня B2 і вище можуть бути звільнені від цього випробування. Яким чином?

На сайті «Освіта.ua» оприлюднили перелік міжнародних сертифікатів, які можуть замінити ЄВІ, для допуску до вступу в аспірантуру:

Англійська мова:

  • TOEFL;
  • International English Language Testing System;
  • Cambridge English Language Assessment.

Німецька мова:

  • TestDaF

Французька мова:

  • DELF;
  • DALF.

Повідомляється, що під час визначення результатів конкурсу зазначені сертифікати прирівнюються до результатів вступного іспиту з іноземної мови з найвищим балом. Проте, для цього інформація про сертифікат повинна бути внесена до Єдиної державної електронної бази освіти (ЄДЕБО).

Наполегливо рекомендуємо абітурієнтам звернутися до приймальної комісії закладу вищої освіти для підтвердження відповідності сертифікату всім вимогам й додавання інформації про нього до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Зазначимо, що міжнародний мовний сертифікат звільняє лише від іспиту з іноземної мови. Вступне випробування зі спеціальності або інших предметів вам доведеться складати відповідно до внутрішніх правил закладу освіти. Успішного вступу!

 

Пресслужба університету