ЄВІ та ЄФВВ у 2024 році: стало відомо, коли учасникам повідомлять про місце та час складання іспитів та яким є прохідні бали для вступу

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2024 > ЄВІ та ЄФВВ у 2024 році: стало відомо, коли учасникам повідомлять про місце та час складання іспитів та яким є прохідні бали для вступу

У 2024 році усі охочі вступити до магістратури та аспірантури мають  скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Уже 17 червня в електронному кабінеті учасника з’явиться повідомлення про час і місце складання тестів. Які ще деталі відомо?

ЄВІ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника). Необхідний для вступу на спеціальності, що не потребують результатів ЄФВВ.

ЄФВВ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з фаху при вступі на спеціальності галузі знань, зокрема, 07 «Управління та адміністрування».

Нагадуємо про актуальні етапи реєстрації на іспити:

  • Повідомлення учасників про час і місце складання тестів – до 17 червня 2024.
  • Проведення тестування (за графіком) – з 24 червня по 15 липня 2024 р.
  • Оголошення результатів тестування (за графіком) – до 20 липня 2024 р.

У 2024 році МОН підвищило прохідні бали для ЄВІ, а тому задля допуску до іспитів для вступу в аспірантуру, вступнику потрібно скласти ЄВІ не менш ніж на 150 балів з обох тестів. Тобто, якщо майбутній аспірант не набере встановлених порогових балів хоча б з одного тесту, він не зможе вступати до аспірантури цього року.

Допуск до вступу до аспірантури можливий, якщо були отримані такі бали за ЄВІ:

  • ТЗНК (тест загальної навчальної компетентності) – від 150 балів (вступнику потрібно набрати мінімум 17 тестових балів із 33 можливих);
  • Тест з іноземної мови – від 150 балів (вступнику потрібно набрати мінімум 16 тестових балів із 30 можливих).

Разом з тим, для вступу до магістратури у 2024 році, вступник під час вступних випробувань має набрати певні прохідні бали з ЄВІ та ЄФВВ. Цього року поріг для тесту з іноземної мови та ТЗНК становить по тестових 5 балів, для ЄФВВ – 35 тестових балів.

ЄВІ для вступу в магістратуру складається з двох частин:

  • тесту загальної навчальної компетентності;
  • тесту з іноземної мови.

За їхнє виконання виставляють окремі тестові бали:

  • ТЗНК (тест загальної навчальної компетентності) – необхідно набрати мінімум тестових 5 балів із 33 можливих;
  • іноземна мова – за тест з іноземної мови достатньо набрати 5 балів із 30 можливих.

За ЄФВВ вступнику необхідно набрати мінімум 35 тестових балів за предметний тест. Наприклад, якщо вступник набере 32 тестові бали, то він не подолає поріг, а отже, не зможе брати участь у конкурсному відборі на вступ до магістратури на спеціальність, з якої й проходив ЄФВВ.

Нагадаємо, що фахівці УЦОЯО розробили демонстраційні варіанти тесту ЄВІ-2023: це допоможе краще уявити структуру та складність тесту.

 

Інформацію надано приймальною комісією університету