vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00
Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2024 > Вступ на магістратуру в 2024 році на підставі ЄВІ та ЄФВВ: коли початок реєстрації та інші деталі

У 2024 році вступ на магістратуру відбуватиметься на підставі результатів єдиного вступного іспиту (ЄВІ), єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ), фахового іспиту,  індивідуальної усної співбесіди, вступного іспиту для іноземців, розгляду мотиваційних листів.

Єдиний вступний іспит (ЄВІ)

ЄВІце форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти бакалавра, магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста).

Іспит передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської за вибором учасника) та загальної навчальної компетентності.

Повідомляється, що вступне випробування проводиться Українським центром оцінювання якості освіти відповідно до законодавства.

Тест містить два блоки: тест загальної навчальнокомпетентності (ТЗНК), а також тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської за вибором вступника).

Блок загальної навчальної компетентності (ТЗНК) охоплює 33 завдання й включає вербально-комунікативний компонент (18 завдань), логіко-аналітичний компонент (15 завдань) і завдання двох форм: 10 на заповнення пропусків у мікротекстах та 23 на вибір правильної відповіді. Усі завдання створені відповідно до програми ТЗНК. Час на виконання цього блоку – 75 хвилин, а максимально можливий бал – 33.

Блок іноземної мови поділений на дві частини: читання та використання мови та включає 30 завдань: 6 завдань на встановлення відповідності (треба дібрати заголовки до текстів / частин текстів з наведених варіантів; твердження / ситуації до оголошень / текстів; запитання до відповідей або відповіді до запитань); 5 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів та 19 завдань на заповнення пропусків у тексті (треба доповнити речення в тексті словосполученнями / словами з наведених варіантів).

Усі ці завдання створені відповідно до Програми тесту з іноземних мов. Час на виконання цього блоку – 45 хвилин.

Зазначається, що завдання тесту укладаються відповідно до програми тесту загальної навчальної компетентності для вступу в магістратуру та програми тесту з іноземних мов для вступу в магістратуру.

Єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ)

ЄФВВце форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти бакалавра, магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста).

Ця процедура передбачає використання організаційно-технологічних процесів для здійснення зовнішнього незалежного оцінювання.  ЄФВВ складається з двох тестів: загальних навчальних компетентностей та предметного.

Воно передбачене для тих, хто планує навчатися на спеціальностях таких галузей знань: «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Освіта / Педагогіка» (окрім «Фізичної культури та спорту»), «Інформаційні технології» та «Сфера обслуговування».

Вступники, які обирають ці спеціальності повинні скласти предметні тести за такими блоками відповідно до обраної спеціальності:

  • «Економіка та міжнародна економіка;
  • «Право та міжнародне право»;
  • «Облік та фінанси»;
  • «Політологія та міжнародні відносини»;
  • «Психологія та соціологія»;
  • «Педагогіка та психологія»;
  • «Інформаційні технології»;
  • «Управління та адміністрування».

Завдання тесту складаються відповідно до програм предметних тестів для вступу в магістратуру, а кожен предметний тест містить 140 завдань.

Виокремлення певних тематичних блоків буде притаманне лише тесту з «Права та міжнародного права», де буде розподіл тестових запитань по галузях права. Усі інші предметні тести не матимуть виокремлення певних блоків.

На всі спеціальності, окрім «Обліку і фінансів», всі 140 тестових завдань будуть одного типу – з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох запропонованих варіантів.

Тест «Облік та фінанси» складатиметься з  126 завдань, що включають вибір однієї правильної відповіді та 14 завдань відкритої форми з короткою відповіддю.

Неструктуровані завдання з короткою відповіддю, які можна зробити без калькулятора та спеціальних таблиць, не передбачатимуть складних математичних розрахунків.

Час на розрахунок не повинен перевищувати 1 хвилини 20 секунд. Якщо наявні ланцюгові розрахунки, то не більше 2 етапів, без використання заокруглення.

За кожну правильну відповідь учасник тестування ЄФВВ зможе отримати 1 бал, тобто максимальна кількість балів складатиме 140.

На виконання усіх предметних тестів абітурієнтам відведено 180 хвилин.

Завдання тесту складені відповідно до предметних програм:

  • програма тесту з права та міжнародного права для вступу в магістратуру;
  • програма тесту з економіки та міжнародної економіки;
  • програма тесту з політології та міжнародних відносин;
  • програма тесту з обліку та фінансів;
  • програма тесту з управління та адміністрування;
  • програма тесту з психології та соціології;
  • програма тесту з педагогіки та психології (перебуває на громадському обговоренні);
  • програма тесту з інформаційних технологій (перебуває на громадському обговоренні).

Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ)

ЄДКІ – це стандартизована форма здійснення контролю досягнення здобувачем освіти результатів навчання, визначених стандартом фахової передвищої або вищої освіти, та оцінювання таких результатів навчання.

Повідомляється, що абітурієнтам на спеціальність «Кібербезпека та захист інформації», які складали відповідний ЄДКІ 2024 року, необхідно буде надати результати ЄВІ 2023 або 2024 років та єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) зі спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації» 2024 року.

Для вступу на спеціальності «Автомобільний транспорт» та «Транспортні технології (за видами)» необхідно буде надати результати ЄВІ 2023 або 2024 років та єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) з цих спеціальностей або фаховий іспит.

Право на спеціальні умови вступу надаються таким категоріям осіб:

  • Учасники Революції Гідності або учасники бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни» і проходять військову службу (за винятком військовослужбовців строкової служби) за визначеними положеннями про військову службу громадян України.
  • Особи, яким регіональною комісією оцінювання якості освіти відмовлено в реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) або у єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) через неможливість створення спеціальних умов, за умови пред’явлення відповідного медичного висновку.
  • Особи з інвалідністю або діти з інвалідністю, які не складали ЗНО або ЄФВВ через захворювання або патологічний стан, зазначений в офіційному переліку, затвердженому відповідним наказом.
  • Військовослужбовці, поліціянти, рятувальники та особи Державної кримінально-виконавчої служби, які вступають на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб до вищих військових навчальних закладів або закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

Зазначимо, що особи, які переселилися з тимчасово окупованої території, території населених пунктів на лінії зіткнення та адміністративної межі після 24 лютого 2022 року, користуються спеціальними умовами участі в конкурсі на місця державного або регіонального замовлення за квотою-2.

Абітурієнти, що мають ступінь магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) можуть за їх вибором або подати результат ЄВІ та ЄФВВ, або скласти індивідуальну усну співбесіду з іноземної мови під час вступу на контракт.

Індивідуальна усна співбесіда – це форма вступного випробування, яка передбачає очне оцінювання підготовленості (оцінювання знань, умінь та навичок) вступника з одного, двох або трьох предметів (складових), за результатами якої за кожний предмет (складову) виставляються оцінки за шкалою 100–200 (з кроком в один бал) або ухвалюється рішення про негативну оцінку вступника («незадовільно»).

Як зазначають на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, реєстрація вступників в магістратуру для складання єдиного вступного іспиту і єдиного фахового вступного випробування розпочнеться 7 травня і триватиме до 29 травня. Ті учасники, хто не зміг зареєструватись в основний період у травні, зможуть пройти реєстрацію для участі у додатковій сесії під час додаткового періоду, тобто з 17 до 21 червня.

Реєстрацію будуть здійснювати приймальні комісії закладів вищої освіти дистанційно або за умови особистої присутності вступника. Як відомо, цьогоріч вступникам у магістратуру, які планують для участі в ЄВІ та ЄФВВ реєструватися дистанційно, треба заздалегідь отримати кваліфікований електронний підпис.

Більше деталей, а також анкету вступника  знайдете на сайті приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Контакти приймальної комісій УГСП:

+ 38 (044) 293 11 22
+38 (093) 859 59 76
+38 (095) 187 27 22

vstup.pk@gmail.com

Інформацію надано приймальною комісією університету