vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Результати порушників НМТ будуть анульовані – УЦОЯО

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2023 > Результати порушників НМТ будуть анульовані – УЦОЯО

Цьогорічні вступники, які виявили недоброчесність під час складання національного мультипредметного тесту, не матимуть можливості вступити до українських вищих навчальних закладів. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Приводом для такої заяви послугувало те, що 12 червня під час першої зміни НМТ в мережі з’явилося скандальне відео. На ньому стороння особа виконує вдома завдання тесту замість якогось учасника, який у цей самий час перебуває в тимчасовому екзаменаційному центрі.

«Це неприпустима ситуація, щодо якої ми вживаємо негайних заходів», – наголошують в УЦОЯО.

Зазначається, що усі ІР-адреси, з яких здійснювалися входи в систему, зафіксовані, тож упродовж певного часу того, хто намагався «обдурити систему», знайдуть. Результати такої особи / таких осіб будуть анульовані, а отже, використати їх для вступу не буде змоги.

Також в УЦОЯО вже працюють над технічним обмеженням доступу до платформи сторонніх осіб. Перевірку входу в систему було передбачено, однак під час першої зміни 12 червня через технічні збої вона не працювала належним чином. Станом на зараз ситуацію виправляють.

Інструкторів у тимчасових екзаменаційних центрах просять бути пильнішими: «Оскільки одночасно над виконанням того самого тесту не можуть працювати дві особи з різних місць, у тимчасовому центрі неодмінно буде учасник / учасниця, який / яка не працює в тестувальнику, якщо замість нього хтось намагається виконувати цей тест з іншого місця. Тож спостерігайте за учасниками та за їхніми екранами для запобігання зловживанням».

«Укотре закликаємо вступників не намагатися скористатися недоброчесними схемами: ви ризикуєте своїм майбутнім, забираючи в себе шанс на вступ до закладу вищої освіти», – резюмують в УЦОЯО.

 

Пресслужба університету