vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Учасники НМТ отримали запрошення на тестування: вже відомо якими будуть завдання та інші важливі деталі

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2023 > Учасники НМТ отримали запрошення на тестування: вже відомо якими будуть завдання та інші важливі деталі

26 травня 2023 року учасники основної сесії національного мультипредметного тесту отримали можливість завантажити запрошення на тестування. Індивідуальне запрошення, у якому зазначено місце, дату і час проходження тестування, доступне в персональному електронному кабінеті учасника НМТ. Запрошення одночасно отримали вступники, які складатимуть тест в Україні та за кордоном.

Учасникам, які складатимуть НМТ за кордоном, необхідно мати на увазі, що час початку тестування визначений за київським часом. Що ще з цього приводу відомо наразі знає приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Повідомляється, що учасникам НМТ, які братимуть участь в основній сесії тестування, необхідно подбати про комплект документів, які необхідні для допуску в екзаменаційні центри. Одним з двох документів, на підставі якого здійснюватиметься допуск учасників до тестування, є Сертифікат НМТ.

Також кожен учасник тестування має самостійно сформувати його в персональному електронному кабінеті та роздрукувати його перед тестуванням. Окрім Сертифіката, учасник національного мультипредметного тесту для допуску до екзаменаційного центру обов’язково має пред’явити документ, що посвідчує особу (паспортний документ).

Ще Український центр оцінювання якості освіти не публікуватиме інформації про те, де на території України відбудуться тестування національного мультипредметного тесту. Зокрема, з міркувань безпеки інформація про час і місце проведення іспитів не буде оприлюднена на сайтах УЦОЯО та регіональних центрів оцінювання якості освіти, а також у соцмережах. З цієї ж причини цьогоріч не оприлюднено графіка тестувань.

УЦОЯО наполегливо рекомендує вступникам публічно не розголошувати дату та місце проведення тестування. Зокрема, в УЦОЯО наголошують на необхідності збереження інформаційної тиші виключно з міркувань безпеки організації тестування.

«Наполегливо рекомендуємо не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека всіх його учасників», – зазначають в УЦОЯО.

Зверніть увагу, що завдання національного мультипредметного тесту, що пропонуватимуться учасникам тестування в різні тестові дні, не будуть повторюватися.

База тестових завдань, підготовлена фахівцями Українського центру оцінювання якості освіти, містить достатню кількість унікальних завдань.

«УЦОЯО розробив достатню кількість унікальних форм для кожної зміни національного мультипредметного тесту», – наголосила Вакуленко.

Усі завдання НМТ відповідатимуть вимогам програм ЗНО, що затверджені Міністерством освіти і науки.

Учасників НМТ просять звернути увагу, що допуск до тимчасового екзаменаційного центру розпочинатиметься за 30 хв і припиниться за 10 хв до початку тестування. Через це учасникам рекомендуємо заздалегідь прокласти маршрут доїзду до екзаменаційного центру. Учасник НМТ виконуватиме роботу над тестом на комп’ютері, в якому встановлена спеціальна тестова програма.

Перед початком роботи ​​перевірте, чи зручно для комфортного користування розташований персональний комп’ютер на вашому робочому місці.

Якщо вам потрібно змінити масштаб сторінки на екрані монітора, скористайтеся комбінаціями клавіш «Ctrl + [+]» або утримуйте клавішу «Ctrl» та обертайте колесо миші до себе або від себе.

  1. На виконання завдань тесту вам відведено 180 хв.
  2. Ви можете самостійно розподіляти час між предметами.
  3. Після натискання на кнопку «Розпочати роботу над тестом» у правому верхньому куті екрана з’явиться таймер відліку часу, який показуватиме, скільки часу залишилося до завершення роботи над тестом.
  4. Розпочати роботу над тестом ви можете з будь-якого предмета. Переходячи від одного предмета до іншого, уважно читайте спливаючі на екрані повідомлення щодо кількості наданих вами відповідей.
  5. Повернутися до виконання завдань окремого предмета і надати та зберегти відповідь можна протягом усього часу, відведеного на тестування.
  6. Для зарахування відповіді на завдання ви маєте натиснути на кнопку «Зберегти відповідь».
  7. Для виправлення відповіді ви можете вибрати інший варіант та повторно натиснути на кнопку «Зберегти відповідь» ― у такому разі буде зараховано останню збережену вами відповідь. На боковій панелі, розташованій у верхньому правому куті екрана, будуть відображені опрацьовані вами відповіді.
  8. Будьте уважні. Після натискання на кнопку «Так, завершити роботу» буде зараховано тільки збережені відповіді, повернутися до завдань буде неможливо.
  9. Стежте за вказівками, які з’являються на моніторі комп’ютера. Ознайомтеся з інформацією в спливаючому повідомленні про кількість опрацьованих вами завдань із кожного предмета.
  10. Якщо бажаєте завершити роботу – підтвердьте своє рішення.

Наразі для проходження національного мультипредметного тесту під час основної сесії зареєстровано понад 281 тисяча вступників. Такі дані оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти, за результатами основного періоду реєстрації на тестування. Зокрема, для участі в НМТ в Україні зареєстровано майже 258 тисяч осіб. Ще понад 23 тисячі вступників виявили бажання проходити тестування за кордоном.

Найбільше учасників очікується в екзаменаційних центрах у Польщі та Німеччині. Також понад 3,5 тисячі вступників вже зареєструвались для участі в додатковій сесії НМТ.

Найбільше вступників обрало для складання історію України. На другому місці очікувано – іноземна мова, на третьому – біологія. Аутсайдерами вибору вступників залишаються фізика та хімія.

Як відомо, основна сесія тестування відбудеться в період з 5 до 23 червня.

 

Інформацію надано приймальною комісією університету