vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Сьогодні завершується реєстрація на Національний мультипредметний тест: усі деталі станом на нині

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2023 > Сьогодні завершується реєстрація на Національний мультипредметний тест: усі деталі станом на нині

Сьогодні, 3 травня 2023 року, завершується реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті. Ті вступники, які ще не встигли зареєструватися на тестування, мають останню можливість  створити електронний кабінет та надіслати необхідні реєстраційні дані.

У разі ненадання копій документів або надання копій, що не відповідають вимогам, вступника буде повідомлено про потребу виправити недоліки. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку потрібно буде якнайшвидше, але не пізніше 7 травня.

У випадку не виправлення недоліків до 7 травня вступнику буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ.

Після надсилання документів на обробку вступнику необхідно перевіряти персональний кабінет для отримання повідомлення від центру оцінювання якості освіти.

Окрім того, до 7 травня вступники мають право внести зміни у дані щодо третього предмета та міста складання НМТ.

Очікувана кількість учасників основної сесії національного мультипредметного тесту цього року відносно до попереднього буде більшою орієнтовно на третину.

Про це свідчать попередні дані реєстрації учасників тестування, що оприлюднені Українським центром оцінювання якості освіти.

За даними УЦОЯО, наразі бажання взяти участь у НМТ виявили 276 тисяч вступників, 268 тисяч з яких вже отримали повідомлення про успішну реєстрацію на тестування.

Минулого року для участі в основній сесії мультипредметного тесту було  зареєстровано 206 тисяч вступників.

Водночас кількість вступників, які мають намір складати НМТ за кордоном, цього року дещо зменшилася з 26 до 25 тисяч осіб. Цьогоріч тестування відбудеться в 32 країнах.

Наразі документи вступників ще опрацьовуються регіональними центрами оцінювання якості освіти, тож остаточні дані реєстрації на НМТ будуть оприлюднені після завершення обробки.

Також наголосимо, що тестування вступників під час проходження ними національного мультипредметного тесту відбуватиметься виключно в робочі дні в межах проведення основної і додаткової сесій. Іспити проводитимуться щодня у дві зміни.

«Це будуть робочі дні, не хвилюйтеся. Діапазон дат відомий і зрозумілий. Це будуть дні в межах саме цього діапазону, і у вас буде один з робочих днів – або ранок, або після обіду», – запевнила очільниця УЦОЯО Тетяна Вакуленко.

Відповідно до графіку проведення НМТ, основна сесія тестування розпочнеться 5 червня і триватиме до 23 червня. Додаткова сесія буде проведена 11 липня – 24 липня.

Дату, час і місце проведення тестування кожного учасника буде повідомлено в запрошенні, що надсилатиметься вступникам через персональні кабінети не пізніше ніж за 10 днів до проведення іспиту.

Разом з тим, в Українському центрі оцінювання якості освіти просять учасників НМТ не розголошувати дату і місце проходження ними національного мультипредметного тесту.

Кожен учасник тестування не пізніше ніж за 10 днів до іспиту отримає запрошення, у якому будуть вказані місце, дата та час проходження тестування. Запрошення буде надіслане через персональний кабінет учасника НМТ.

«Попрошу учасників не повідомляти на своїх сторінках у соціальних мережах дату, час і місце проходження тестів. Це ваша особиста інформація. Тому що така інформація, на жаль, може привабити ворога», – сказала очільниця Українського центру оцінювання якості освіти.

 

Інформацію надано приймальною комісією Університету Григорія Сковороди в Переяславі