vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

У МОН розповіли про три кроки для реєстрації на НМТ-2023 вступникам із тимчасово окупованих територій без реєстраційних документів

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2023 > У МОН розповіли про три кроки для реєстрації на НМТ-2023 вступникам із тимчасово окупованих територій без реєстраційних документів

Учора у телеграм-каналі МОН оприлюднили три кроки, які розповідають про те, як зареєструватися на НМТ-2023 вступникам із тимчасово окупованих територій. Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі переповідає усі деталі.

Повідомляється, що важливий етап реєстрації – завантажити документ, що посвідчує особу, та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Розуміючи, що випускники із ТОТ можуть не мати реєстраційних документів, у МОН створили для них спеціальний алгоритм із трьох дій:

  1. За зверненнями випускників із ТОТ заклади загальної середньої освіти будуть виготовляти довідку за формою і надсилати випускникові її сканкопію електронною поштою.
  2. Український центр оцінювання якості освіти буде реєструвати випускників на підставі свідоцтва про народження та довідки.
  3. Під час створення персонального кабінету ви обираєте тип документа «Свідоцтво про народження» та, якщо потрібно, робите  позначку «Підтверджую, що не маю РНОКПП», і далі завантажуєте необхідні сканкопії.

«Оскільки випускники з ТОТ можуть не мати реєстраційних документів з причин, що не залежали від їхніх дій та волі, і на які вони не могли вплинути, з метою надання їм можливості зареєструватися на НМТ пропонуємо керівникам закладів загальної середньої освіти за зверненнями випускників з ТОТ, які не отримали документа, що посвідчує особу, та/або не отримали РНОКПП і завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році, виготовляти довідку за формою, що додається, і надсилати випускникові її сканкопію електронною поштою.

Українському центру оцінювання якості освіти в процесі реєстрації для участі в НМТ пропонуємо приймати від випускників з ТОТ довідку як документ, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП та підтверджує інформацію про освіту, та здійснювати реєстрацію на підставі свідоцтва про народження та довідки. Необхідною умовою реєстрації у такому випадку є подання вступником з ТОТ заяви до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості щодо реєстрації для участі в НМТ на підставі довідки.

Реєстрація випускників з ТОТ, які завантажують копії довідки у випадках, зазначених у цьому листі, та відповідної заяви, слід здійснювати з урахуванням пункту 2 розділу ІІІ, пункту 8 розділу V Порядку проведення в 2023 році національного мультипредметного тесту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 березня 2023 року № 287, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 530/39586, та підпункту 1 пункту 4 Положення про регламентну комісію при регіональному центрі оцінювання якості освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26 грудня 2014 року № 1526, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 березня 2015 року за № 271/26716», – йдеться у відповідному листі щодо питання реєстрації мешканців тимчасово окупованих територій України для участі в національному мультипредметному тесті у 2023 році за підписом міністра освіти Оксена Лісового.

 

Інформацію надано приймальною комісією університету