vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Як віднайти «свою» майбутню професію – про це викладачі УГСП розмовляли з випускниками Переяславського ЦПТО

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2023 > Як віднайти «свою» майбутню професію – про це викладачі УГСП розмовляли з випускниками Переяславського ЦПТО

У п’ятницю, 3 лютого викладачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі зустрілися з майбутніми випускниками ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти». Обговорювали чи не найважливіший аспект життя учнівської молоді – вибір професії.

Зустріч організували кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Оксана Перчук, дійсний член-кореспондент Української академії акмеології, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української лінгвістики і методики навчання Лариса Кардаш й доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри української лінгвістики і методики навчання, дійсний член-кореспондент Української академії акмеології Олена Кулик.

Кожний потенційний абітурієнт хоча би одноразово замислювався над тим, чому в Україні так багато студентів після закінчення ЗВО не працевлаштуються за фахом. Як не помилитися у виборі майбутньої професії та обрати «свою», ту, котра забезпечить не лише фінансову стабільність, а й психологічно-емоційну рівновагу та зацікавленість? Ці й інші питання намагалися проаналізувати (теоретично і практично) під час профорієнтаційної зустрічі викладачі УГСП.

Випускники дізналися про особливості навчання на різних факультетах Університету Григорія Сковороди, специфіку освітнього процесу (навчання, практики, дозвілля, програми академічної мобільності й ін.), затребуваність фахівців на ринку праці, а також перспективи працевлаштування.

Найбільше учнівську молодь цікавили спеціальності на факультетах української та іноземної філології; фінансово-економічної та професійної освіти; фізичної культури, спорту і здоров’я; гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій; історичної і соціально-психологічної освіти.

Зустріч розпочалася в актовій залі, а продовжилася в укритті. Навіть попри повітряну тривогу випускники отримали відповіді на всі важливі запитання, охоче поспілкувалися з викладачами як колективно, так й індивідуально, в межах запитань щодо конкретного фаху.

Усі учасники зійшлися в думці про те, що зустріч виявилася надзвичайно важливою й плідною та вирішили наступного місяця зустрітися знову, щоб поспілкуватися про специфіку вступу на конкретні спеціальності.

 

Кафедра української лінгвістики та методики навчання,
Кафедра обліку, оподаткування та бізнес-управління