vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Стало відомо якими будуть завдання та тривалість НМТ у 2023 році та коли почнеться реєстрація

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Стало відомо якими будуть завдання та тривалість НМТ у 2023 році та коли почнеться реєстрація

Як би не було прикро, але безпекова ситуація та труднощі логістики не дозволяють Міністерству освіти і науки України планувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання у традиційному форматі у 2023 році. Відтак, мова про удосконалене проведення національного мультипредметного тесту. Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі уже готова поділитися з вами першими деталями.

Важливо! Змінити формат проведення вступних випробувань можливо лише після ухвалення відповідного Закону, що є компетенцією Верховної Ради України.

У які терміни відбудеться НМТ?

Учора міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що реєстрація на тестування стартує у квітні 2023 року, а саме НМТ вступники складатимуть у червні-липні 2023 року у межах основної та додаткової сесій. Тестові завдання укладуть згідно з програмами незалежного оцінювання з відповідних предметів.

Повідомляється, що для вступу у 2023 році можна буде використати результати НМТ 2022 та 2023 років та ЗНО 2020-2021 років. Усі деталі проведення вступної кампанії оприлюднять у відповідному порядку прийому який оприлюднить МОН після ухвалення відповідного закону Верховною Радою України.

Якими будуть тестові завдання НМТ?

Обов’язковий блок НМТ

Обов’язковий блок cкладатиметься із чотирьох предметів: української мови; математики; історії України та іноземної мови (на вибір вступників будуть запропоновані англійська, французька, німецька та іспанська мови).

Учасники упродовж 90 хвилин виконуватимуть завдання з української мови та математики. Після короткої перерви ще 90 хвилин працюватимуть над завданнями з історії України та іноземної мови.

Додатковий блок НМТ

У окремий день вступники зможуть скласти додатковий блок НМТ з фізики, хімії чи біології, результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України або іноземної мови. Тестування з додаткових предметів триватиме 75 хвилин.

Нагадаємо, що у 2022 році через повномасштабну війну в Україні абітурієнти писали національний мультимедійний тест з трьох предметів замість ЗНО. Випускники шкіл вступали у ЗВО за його результатами. Здавали у 58 містах 32 країн світу. Загалом його складали майже 215 тисяч абітурієнтів. З них понад 23 тисячі осіб – за кордоном.  На бакалаврат, на бюджет, в українські виші цьогоріч вступило понад 63 тисячі осіб. На платну форму навчання – майже 78 тисяч абітурієнтів. Офіційні цифри вступників, які стали здобувачами Університету Григорія Сковороди в Переяславі приймальна комісія оприлюднить на початку грудня.

Інформацію надано приймальною комісією університету