vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Як готуватися, аби якісно скласти ЗНО у 2023 році – радить УЦОЯО

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2022 > Як готуватися, аби якісно скласти ЗНО у 2023 році – радить УЦОЯО

З наближенням нового календарного року, до якого залишається лічені два місяці незворотньо починається відлік до нової вступної кампанії. Тисячі школярів по всій країні вже зараз думають над тим, як готуватися аби якісно скласти ЗНО у 2023 році.

У коментарі для сайту «24. Освіта» заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко зазначила, що перш за все школярам варто відвідувати усі уроки та виконувати домашні завдання.

Також під час підготовці до ЗНО чи НМТ варто:

  • переглядати тести минулих років;
  • якщо готуєтесь до іспиту з іноземної мови, читайте запитання, робіть примітки або нотатки чи просто запам’ятовуйте кожен абзац. Це допоможе зловити загальну ідею тексту;
  • виконувати завдання з минулорічних тестів та перевіряти за ключами відповіді;
  • якщо вони не збігаються з ключами, з’ясувати, чому це відбулося.
  • якщо у вас багато неправильних відповідей, повторіть навчальні матеріали попередніх років.

Як готуватись он-лайн:

Випускники шкіл, які 2023 року складатимуть тести ЗНО, можуть ефективно готуватися до тестування на сайті ЗНО-онлайн. При цьому фахівці дали цінні поради майбутнім абітурієнтам.

  • Завдання справжнього ЗНО

На цьому сайті розмістили майже 500 варіантів тестів з усіх предметів ЗНО за всі роки його проведення. Так, послідовне опрацювання завдань дозволить учасникам підвищити свої шанси на успішне складання тестів.

Спосіб виконання тестових завдань на сайті максимально наближений до справжніх умов. А форма надання відповідей аналогічна формі в реальних тестах. Після виконання кожного варіанта тесту користувачі сайту зможуть ознайомитися з правильними відповідями.

Щоденне вдумливе виконання принаймні 10 тестових завдань сприятиме ґрунтовній підготовці до ЗНО та гарантуватиме успішне складання важливого іспиту.

  • Заглиблюйтеся у завдання

Для більш ґрунтовної підготовки до іспиту варто скористатися коментарями-поясненнями до тестових завдань. Їх створили провідні фахівці. У цих коментарях враховані потреби й типові помилки випускників, які готуються до ЗНО.

Фахівці з підготовки до тестування також поділилися хитрощами та лайфхаками, що допоможуть спростити роботу над завданням. При цьому допоможуть краще впоратися зі схожими завданнями на справжньому ЗНО.

  • Зосередьтеся на завданнях зі схожої теми

Користувачі сайту також мають змогу опрацьовувати згруповані за темами завдання з певного предмета. Перелік запропонованих тем відповідає чинним програмам ЗНО. Так, можна опрацьовувати завдання, необхідні під час повторення певної теми. Опісля учасник може зрозуміти рівень своїх знань.

Нині «Освіта.ua» пропонує всім охочим пройти національний мультипредметний тест ЗНО онлайн. Він є варіантом іспиту, який був оприлюднений Українським центром оцінювання якості освіти у звіті про результати національного мультипредметного тесту в 2022 році.

Виконання такого варіанту завдань національного мультипредметного тесту допоможе майбутнім абітурієнтам оцінити власний рівень підготовки з української мовиматематики та історії України.

Спосіб виконання всіх завдань у тесті максимально наближений до реального тесту, а форма відповіді відповідає виду, що був запропонований випускникам і абітурієнтам під час проходження спрощеного ЗНО.

Після виконання тесту учасник отримає правильні відповіді на всі завдання та розрахований результат у тестових балах.

Окрім версії мультитесту, який був запропонований абітурієнтам для вступу, на сайті ЗНО-ОНЛАЙН ви зможете знайти демоверсію мультитесту, тренувальні варіанти мультитесту, а також тести ЗНО за всі минулі роки з предметів, які вас цікавлять.

Вибіркове виконання завдань певних типів або тематичних блоків дозволить якісно повторити теми з української мови, математики та історії України, передбачені програмою.

Також такі тренування допоможуть відпрацювати найбільш проблемні розділи та призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.

Наразі доступні завдання, згруповані за темами, з таких предметів: українська мова і література; математика; історія України; географія; біологія; фізика й хімія.

Принагідно. Результати учасників цьогорічного національного мультипредметного тесту загалом є недостатньо високими. Про це йдеться у звіті Українського центру оцінювання якості освіти за результатами проведення НМТ, який у 2022 році замінив традиційне ЗНО, і включав в себе три предметних частини – українська мова, математика, історія України.

В УЦОЯО зазначають, що з кожного з блоків тесту понад 63% вступників отримували менше 160 балів за шкалою 100–200.

«Щоправда, на тлі цієї загалом нерадісної картини не можна не відзначити найкращих вступників, які, попри війну в країні, складні життєві обставини і труднощі, пов’язані з проходженням тесту, змогли отримати найвищі результати: 200 балів за тестування хоча б з одного предмета отримали 10 208 вступників, із двох – 1925, із трьох – 564», – наголошують в УЦОЯО.

Також проведений поглиблений аналіз результатів учасників НМТ засвідчив певні особливості, пов’язані з їх статтю та віком, типом закладу освіти, де вони здобували освіту, та типом місцевості, де відповідні заклади розташовано.

За матеріалами ЗМІ