vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

У МОН підсумували цьогорічну вступну кампанію та поділилися першими деталями підготовки до вступу у 2023 році

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2022 > У МОН підсумували цьогорічну вступну кампанію та поділилися першими деталями підготовки до вступу у 2023 році

У 2022 році абітурієнти вступали до вишів за результатами національного мультимедійного тесту замість ЗНО. У 2023 році МОН готове до кількох форматів вступної кампанії – розповів під час свого нещодавнього брифінгу міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Міністр розповів, що МОН має альтернативи вступу у виші в Україні у 2023 році безвідносно до того, скільки і як триватиме воєнний стан у нашій державі. Шкарлет розповів, що альтернативний формат вступу у ЗВО в 2022 році – національний мультимедійний тест і його результати – досяг цілей. Проте на цьому форматі не зупиняться. Відтак вступну кампанію до закладів вищої освіти у 2023 році формуватимуть на основі ЗНО або оновленого варіанту НМТ, який враховуватиме побажання абітурієнтів.

Повідомляється, що МОН уже підготувало необхідні документи щодо застосування ЗНО як основного інструменту оцінювання знань випускників шкіл.

Як було у 2022 році? Нагадаємо, що цьогоріч через повномасштабну війну в Україні абітурієнти писали національний мультимедійний тест з трьох предметів замість ЗНО, за результатами яких і вступали. Випускники, які виїхали за кордон через війну, вперше могли написати мультимедійний тест у 58 містах 32 країн світу. Загалом

його складали майже 215 тисяч абітурієнтів. З них понад 23 тисячі осіб – за кордоном. Понад 10 тисяч учасників національного мультимедійного тесту, за словами очільника МОН, отримали 200 балів хоча б з одного предмета. Також майже 2 тисячі осіб – з двох предметів та понад 560 – з трьох

На бакалаврат, на бюджет, в українські виші цьогоріч вступило понад 63 тисячі осіб. На платну форму навчання – майже 78 тисяч абітурієнтів, додав міністр. При цьому майже 190 вступників навчатимуться у приватних вишах за кошти держави. Також у 2022 році окремих студентів переведуть у вишах на бюджетну форму навчання. Це нововведення стосуватиметься студентів які проживають на тимчасово окупованій території, території проведення воєнних дій або в окупації чи переселенців, які покинули ці території. Таку ж можливість отримали діти загиблих захисників України, учасники бойових дій, особи, що отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Наразі усі хто бажає вступити до Університету Григорія Сковороди в Переяславі ще мають шанс стати студентами закладу. З 11 жовтня починається додатковий етап вступної кампанії (подача електронних заяв) та триватиме:

  • до 28 жовтня 2022 року для осіб, які вступають на основі індивідуальних усних співбесід та творчого конкурсу, що проводить університет.
  • до 9 листопада 2022 року для осіб, які вступають на основі сертифікатів мультипредметного тесту та мотиваційного листа ОР бакалавр, та всіх категорій вступників ОР магістр.

Створення електронних кабінетів вступника доступне до 31 жовтня 2022 року (для тих, хто не створював в основний етап).

 

Інформацію надано приймальною комісією університету