vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Які пільги для здобуття освіти надаються державою учасникам бойових дій та їхнім дітям?

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2022 > Які пільги для здобуття освіти надаються державою учасникам бойових дій та їхнім дітям?

Учасникам бойових дій та їхнім дітям надається державна цільова підтримка для здобуття професійної, фахової передвищої та вищої освіти в державних навчальних закладах. Про це розповіли у Міністерстві освіти і науки України.

Повідомляється, що чинне законодавство передбачає низку пільг, зокрема повну або часткову оплату навчання, надання пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти, виплату соціальної стипендії.

Поза тим, учасники бойових дій та їхні діти до досягнення 23 років забезпечуються безоплатними підручниками й проживанням у гуртожитку, доступом до мережі інтернет та систем баз даних у закладах освіти. Державну цільову підтримку таким студентам надає заклад освіти, до якого їх зарахували. У разі відрахування студента надання такої підтримки припиняється.

Якщо учасникам бойових дій або їхнім дітям відмовлено у наданні підтримки, вони мають звернутися до ректора чи директора закладу освіти, а також направити скаргу до Міністерства освіти і науки.

Більше інформації на інфографіці:

За матеріалами МОН