vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00
Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2022 > Пробне ЗНО-2022 скасовано – чи повернуть кошти зареєстрованим учасникам

Оскільки ЗНО у 2022 році скасовано, це зумовлює й скасування пробного тестування. У зв’язку з цим, учасників пробного ЗНО цікавить питання щодо повернення витрачених коштів або їх перерахунок на потреби держави та її війська.

У своєму Telegram-каналі міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет повідомляє, що всі, хто зареєструвався, до кінця року зможуть повернути кошти, що не були використані для підготовки до пробного ЗНО. Наразі Український центр оцінювання якості освіти розробляє відповідний механізм. Про деталі невдовзі буде повідомлено на сайті.

«На жаль, внаслідок жорстокої військової агресії рф проти України мусимо вносити корективи в заплановані освітні заходи. Дякую всім за розуміння», – додає Міністр.

Нагадаємо, ще в березні УЦОЯО на своєму сайті зазначали:

«Значна кількість учасників пробного ЗНО уже сьогодні ініціюють перерахунок коштів, що залишилися від підготовлення до тестування, на потреби держави або хочуть дізнатися про терміни їхнього повернення. Маємо зазначити, що ми не банківська установа, тож не зможемо автоматично перерахувати кошти у відповідні фонди. Водночас, коли ми отримаємо інформацію про механізми вступної кампанії (про доцільність пробного ЗНО), ми розмістимо на сторінках учасників пробного ЗНО на сайті УЦОЯО форму погодження із перерахунком коштів в один із фондів для порятунку України. Ті учасники, які готові будуть віддати кошти у зазначений фонд, повідомлять про своє бажання через форму, для інших – повернення коштів відбуватиметься відповідно до спеціальної процедури».

Раніше ми уже повідомляли вам, що сформувати реєстраційну картку для участі у ЗНО необхідно до 9 квітня.

Прес-служба університету