vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Абітурієнти без паспорта теж мають право на вступ до закладів вищої освіти. Що для цього потрібно?

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2022 > Абітурієнти без паспорта теж мають право на вступ до закладів вищої освіти. Що для цього потрібно?

З метою недопущення порушення прав дітей на освіту, ухвалено рішення, що громадяни, які через релігійні переконання відмовляються від ID-картки, можуть вступати до закладів освіти без паспорта. Про це повідомляє «Освіта.ua».

Повідомляється, що між МОН і Державною міграційною службою досягнуто згоди щодо можливості прийому в таких абітурієнтів на підставі свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України, що надається вступнику у відповідь на його звернення.

Відомо, що для вступу ці абітурієнти особисто подають такі документи: свідоцтво про народження; лист територіального підрозділу Державної міграційної служби з інформацією про належність до громадянства; заяву на ім’я керівника закладу освіти про дозвіл на подання свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу Державної міграційної служби з інформацією про належність до громадянства замість паспорта; лист територіального підрозділу Державної міграційної служби з інформацією про належність особи до громадянства України та заяву на ім’я керівника закладу освіти в довільній формі про те, що вони поінформовані про неможливість без документа, який посвідчує особу і громадянство, реалізувати право на отримання стипендії, студентського квитка та документа про здобуту освіту.

Нагадаємо, що ми підготували для вас пам’ятки вступників з інформацією щодо переліку спеціальностей, за якими оголошується прийом на навчання та списку предметів ЗНО для вступу; етапами вступної кампанії в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі та переліком документів, які вступник повинен подати після рекомендацій до зарахування.

За матеріалами «Освіта.ua»