vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Стало відомо, які предмети ЗНО знадобляться випускникам для вступу в університети – заява МОН

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Анонси > Стало відомо, які предмети ЗНО знадобляться випускникам для вступу в університети – заява МОН

Сьогодні Міністерство освіти і науки опублікувало перелік предметів, з яких слід успішно пройти незалежне зовнішнє оцінювання, щоб вступити до університету. Першим предметом, необхідним для кожної спеціальності, є українська мова. Про це повідомляє «24 канал» посилаючись на відомство.

Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку омріяну спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мови.

Нагадаємо, що випускники можуть обрати для здачі як ЗНО з української мови та літератури, так і окремо лише ЗНО з української мови. У той же час важливо зазначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використати замість результату з української мови і літератури.

Також у МОН додали, що для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від обраної спеціальності. Повну інформацію про те, які предмети потрібні для кожної спеціальності – читайте у Додатку 4 за посиланням.

Своєю чергою, для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти.

«Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова і література. Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника», – пояснили в міністерстві.

У МОН також нагадали, що цього року абітурієнти зможуть використовувати результати ЗНО 2019 – 2022 років. З умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році можна ознайомитись за посиланням. Разом з тим обов’язково ознайомтеся з Умовами прийому до Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Нагадаємо, що тижнем раніше сайт вступника Університету Григорія Сковороди в Переяславі поділився вичерпною інформацією про те, як зареєструватися на тестування, які предмети є обов’язковими для випускників та коли саме пройде ЗНО у 2022 році.

За матеріалами «24 каналу»