vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

На пробне ЗНО-2022 вже зареєструвалися 43 тисячі учасників: про те які предмети обирають та усі деталі

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2022 > На пробне ЗНО-2022 вже зареєструвалися 43 тисячі учасників: про те які предмети обирають та усі деталі

За повідомленням «24. Освіта» до участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні цього року вже зареєструвались майже 43 тисячі осіб. Загалом реєстрація триватиме ще три дні – до суботи, 22 січня. В УЦОЯО наголошують, що пройти пробне ЗНО варто для того, аби знизити рівень тривоги з приводу процедури основного ЗНО-2022. Такий досвід допоможе ознайомитися з організаційними умовами проведення тестування, структурою та змістом тестових зошитів, а також з’ясувати рівень своїх навчальних досягнень й уникнути зайвого хвилювання та зосередитися під час основної сесії саме на виконанні тестових завдань.

За даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, станом на 17 січня процес реєстрації завершили майже 43 тисячі осіб, які замовили 67 005 тестувань. Уже традиційно найбільше тестувань, за даними УЦОЯО обрано з української мови та літератури, математики, англійської мови.

Нагадаємо, що пробне ЗНО відбудеться: 19 березня з української мови, української мови і літератури; 26 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, іноземних мов.

«У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета», – додали в УЦОЯО.

Також для успішної реєстрації на пробне ЗНО потрібно заповнити форму на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти. Після цього зайти до особистого кабінету учасника ЗНО за логіном і паролем, отриманими під час реєстрації, роздрукувати квитанцію, оплатити послугу, а за 5-7 днів перевірити факт зарахування коштів в особистому кабінеті.

Зазначимо, що вартість пробного ЗНО у 2022 році складає від 213 до 309 гривень і залежить від регіону проходження тестування: учасники з Харківської, Сумської та Полтавської областей – 213 гривень, учасники з Одеської та Кіровоградської області – 270 гривень, учасники з Закарпатської, Івано-Франківсьої, Тернопільської та Чернівецької областей – 282 гривні, учасники з Дніпропетровської та Запорізької областей, а також з Донецької та Луганської областей – 285 гривень. учасники з Херсонської Миколаївської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей – 300 гривень, учасники з Києва, Київської, Черкаської та Чернігівської областей – 309 гривень.

За матеріалами ЗМІ