vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Україна підбиває підсумки ЗНО: відповіді на тести, коли будуть результати та алгоритм дій вступників надалі

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2021 > Україна підбиває підсумки ЗНО: відповіді на тести, коли будуть результати та алгоритм дій вступників надалі

15 червня 2021 року українські випускники склали останнє тестування зовнішнього незалежного оцінювання – з географії, тож тепер все позаду, крім хіба вступної кампанії-2021. Редакція «Освіта 24» вирішили нагадати про те, як проходило ЗНО цього року, скільки учасників не допустили та коли будуть офіційні результати. Ніщо не заважає поширити їхні висновки і нам.

Чим вирізнялося тестування у 2021 році? На ЗНО у 2021 році зареєструвалися майже 390 тисяч учасників, проте через карантин та відміну обов’язкової ДПА не всі випускники з’явилися у пунктах тестувань. Найбільше уваги цьогоріч приділялося безпеці дітей та освітян під час ЗНО: на вході усі проходили температурний скринінг, а у приміщенні – весь час були в масках. Звісно ж до і після тестувань приміщення періодично провітрювалися, а авдиторії дезінфікувалися. Під час тестування в аудиторіях перебувало максимум по 15 учасників і по два інструктори, аби всі дотримувалися принципу соціального дистанціювання.

Нововведенням в 2021 році стала можливість здавати ЗНО з української мови та літератури та окремо тільки з української мови. Відтак, ЗНО з літературою обирали ті, хто планує йти на гуманітарні чи соціальні напрямки.

Також в цьому році було два тести з математики – базовий і поглиблений. Перший – був обов’язковим для всіх випускників, а другий складали ті, хто планує йти на технічні чи математичні спеціальності.

Слід зазначити, що учасників було менше через скасовану ДПА. Напередодні тестування Верховна Рада України скасувала обов’язкову державну підсумкову атестацію для учнів 4, 9 та 11 класів, але її можна було складати за бажанням. Тож, у більшості ЗНО складали випускники, які цього року планують вступати до українських закладів вищої освіти. Контингент учасників тестування налічував випускники шкіл – 56,45%; учні профтехів, коледжів, університетів – 30,44%; та випускники минулих років – 13,09%.

Які предмети були затребувані? Загальна кількість учасників відповідно до заявок на складання тестів розподілилася так: Українська мова і література – понад 250 тисяч осіб, Українська мова – понад 126 тисяч осіб, Математика (профільний) – понад 291 тисяча осіб, Математика (стандарт) – понад 77 тисяч осіб, Історія України – понад 298 тисяч осіб, Географія – понад 175 тисяч осіб, Англійська мова – понад 146 тисяч осіб та Біологія – понад 127 тисяч осіб.

А як можна звірити свої тести і коли будуть офіційні результати тестувань? З хімії вже відомі офіційні результати ЗНО – їх оприлюднили 4 червня. Водночас з інших предметів офіційні результати будуть: до 18 червня – ЗНО з іноземних мов; до 22 червня – ЗНО з математика; до 25 червня – ЗНО з української мови, української мови та літератури, історії України та біології; до 30 червня – ЗНО з географії. Усі свої оцінки учасники тестувань зможуть дізнатися на своїх інформаційних сторінках, які створювалися при реєстрації на ЗНО.

Відповіді на всі тести ЗНО тут:

  • Правильні відповіді до ЗНО з хімії – дивіться за посиланням.
  • Правильні відповіді до ЗНО з історії України – дивіться за посиланням.
  • Правильні відповіді на тести ЗНО з математики – дивіться за цим посиланням.
  • Правильні відповіді на тести ЗНО з української мови, української мови та літератури – дивіться тут.
  • Правильні відповіді на тести ЗНО з англійської мови – дивіться за цим посиланням.
  • Правильні відповіді на тести ЗНО з іноземних мов – дивіться тут.
  • Правильні відповіді до ЗНО з фізики – дивіться за посиланням.
  • Правильні відповіді до ЗНО з біології – дивіться тут.
  • Правильні відповіді з географії будуть відомі 16 червня

А що далі? Подавати документи до омріяних університетів, зокрема нашого. З 1 липня випускники будуть створювати електронні кабінети, а з 14 липня – подавати документи до вишів. Зазначимо, що прийом документів закінчується: 16 липня (о 18:00) для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; 23 липня (о 18:00) – для осіб, які вступають за результатами ЗНО.

Під час реєстрації вступник повинен зазначити такі дані: адресу електронної пошти, до якої має доступ (вказана адреса буде логіном для входу до кабінету); пароль для входу до кабінету; номер, пін-код і рік отримання сертифіката ЗНО; серію та номер документа про повну загальну середню освіту; середній бал додатка до вказаного документа (аби його вирахувати, ви можете скористатись спеціальним калькулятором на сайті «Вступ». Водночас вступні іспити та творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 1 до 13 липня включно. Співбесіди проводяться з 17 до 19 липня включно.

Наостанок наголосимо на тому, що вступники можуть подати до 5 заяв на бюджет у фіксованих і відкритих конкурсних пропозиціях на будь-які спеціальності. А на контракт – до 30 заяв.

Більше деталей про вступ та особливості вступної кампанії-2021 шукайте на нашому – обіцяємо своєчасно інформувати вас про всі зміни та новини у цьому процесі.

 

За матеріалами порталу «Освіта 24»