vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій вступатимуть за спрощеною процедурою – МОН

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2021 > Абітурієнти з тимчасово окупованих територій вступатимуть за спрощеною процедурою – МОН

Вступники з тимчасово окупованих територій у 2021 році матимуть можливість вступу до українських вишів за спрощеною процедурою – повідомляє «Osvita.ua» з посиланням на керівницю головного управління вищої освіти і освіти дорослих МОН Світлану Кретович.

За її словами, освітні центри для вступників «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» розпочнуть свою роботу 7 червня і працюватимуть до 24 вересня.

«Вступ буде організовано, як і минулого року, за спрощеною процедурою в межах квоти-2. Також зберігається можливість переведення вступників з тимчасово окупованих територій з контрактної форми навчання на бюджет. Документи для вступу на бакалавра за кошти державного бюджету будуть приймати до 19 липня 2021 року», – зазначила Кретович.

Поза тим, керівниця головного управління вищої освіти і освіти дорослих зазначила, що наразі опрацьовується законодавча база, метою якої є вдосконалення умов для вступу абітурієнтів з тимчасово окупованих територій до українських закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

Нагадаємо, що днями стало відомо про те, хто може вступити до магістратури за результатами іспитів у 2021 році.

За матеріалами «Osvita.ua»