vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

Що чекає на вступників до магістратури у 2021 році?: оприлюднено нові дати та умови

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Що чекає на вступників до магістратури у 2021 році?: оприлюднено нові дати та умови

Нині маємо нагоду нагадати усім здобувачам, що у 2021 році бажають узяти участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра, про те, що вони мають скласти тести єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ), що проводяться за технологією ЗНО. Учора стало відомо, що реєстрація для складання такого іспиту розпочнеться 11 травня та закінчується о 18:00 03 червня 2021 року.повідомляє «Освіта.ua».

Поза тим, обов’язковою умовою складання єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ) є реєстрація вступника приймальною комісією закладу вищої освіти.

Які строки проведення єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування?

Порядком організації та проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти встановлено, що вступні випробування проводяться в три етапи – основна, додаткова та спеціально організована сесія єдиного вступного іспиту.

Нагадаємо, що основна сесія єдиного вступного іспиту проводиться в строки, встановлені Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти у відповідному році. Складання вступних випробувань відбувається у дві зміни (початок першої зміни – о 10:00 год., другої – о 14:00 год.). У 2021 році вона буде проводитися 30 червня.

У свою чергу, додаткова сесія для певних категорій вступників проводиться в строки, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти. І, врещті, спеціально організована сесія єдиного вступного іспиту з іноземної мови проводиться за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб для вступників, які: зареєструвалися для участі в єдиному вступному іспиті, але бажають повторно скласти єдиний вступний іспит або ж не зареєструвалися для участі в основній сесії єдиного вступного іспиту. Терміни її проведення встановлюються Міністерством освіти і науки України.

Які строки проведення фахових випробувань і додаткових фахових випробувань?

У 2021 році фахові вступні випробування проводяться з 19 липня по 30 липня. Складання додаткових фахових вступних випробувань проводиться у разі, якщо таке випробування передбачено правилами прийому закладу вищої освіти та лише для тих вступників, які вступають на основі ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня), здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки). Згідно з Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти  їх складання  розпочинається 11 травня та закінчується 29 травня, а для тих осіб, які вже складали єдиний вступний іспит з іноземної мови, – з 19 липня по 30 липня.

Які строки проведення вступних іспитів з іноземної мови?

Вступні іспити з іноземної мови в закладах вищої освіти у випадках, визначених Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти, проводяться за графіком основної та додаткової сесій єдиного вступного іспиту з іноземної мови.

Які строки прийому документів і реєстрації електронних кабінетів вступників?

Реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня. Прийом заяв і документів для участі в конкурсному відборі для здобуття вищої освіти розпочинається 15 липня, крім вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, і закінчується о 18:00 23 липня для осіб, які вступають на основі результатів єдиного вступного іспиту та фахового вступного випробування.

Нагадаємо, що про строки зарахування на навчання до магістратури завжди можна дізнатися за цим посиланням.

  За матеріалами «Освіта.ua»