vstup.pk@gmail.com пн.-пт.: 09:00-17:00, сб.: 09:00-13:00

«Червоні» зони та ЗНО: як вплине посилення карантину на вступну кампанію у 2021 році?

Приймальна комісія Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Вступ-2021 > «Червоні» зони та ЗНО: як вплине посилення карантину на вступну кампанію у 2021 році?

Стало відомо, що у 2021 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання буде проходити в стандартному форматі із дотриманням всіх карантинних вимог, а основна та додаткова сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах. Про це.

«Пробне ЗНО буде проходити в стандартному форматі, пункти тестування будуть працювати. Ухвалена постанова дозволяє нам проводити пробне ЗНО, основну сесію ЗНО, вступні іспити в магістратуру навіть в червоних карантинних зонах. Загалом для участі в пробному ЗНО зареєструвалися понад 140 тис. осіб, це суттєво менше, аніж минулого року. У стандартних аудиторіях традиційно перебуватимуть 15 учасників і двоє інструкторів, така кількість осіб у класах дозволяє дотриматися безпечних умов. Як і минулого року, принципи дистанціювання залишаються актуальними, так у процесі роботи над тестами учасники будуть знаходитися на безпечній відстані один від одного – 1,2 метри», про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко та додала, що на вході в пункти тестування будуть розміщені санітайзери, а туалетні кімнати будуть забезпечені мийними засобами, а учасники повинні мати при собі маски або респіратори й індивідуальні санітайзери.

Водночас, у МОН України зазначили, що уряд дозволив Українському центру оцінювання якості освіти проведення заходів з оцінювання якості освіти, здійснення яких належить до завдань УЦОЯО та його регіональних підрозділів, зокрема пробного ЗНО, зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО тощо

Відтак, пробне ЗНО відбудеться 10 квітня. У зв’язку з епідеміологічною ситуацію учасники можуть обрати лише один предмет для його складання. Відомо, що результати пробного ЗНО оприлюднять на інформаційних сторінках учасників 16 квітня.

У свою чергу, учасники основної сесії ЗНО до 30 квітня зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Крім того, 6-18 травня триватиме додатковий період реєстрації на ЗНО.

Врешті, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться за таким графіком: 21 травня – хімія, 24 травня – іспанська, німецька, французька мови, 25 травня – англійська мова, 28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту), 1 червня – українська мова, українська мова і література, 4 червня – історія України,  7 червня – фізика, 10 червня – біологія та 15 червня – географія.

Нагадаємо, що участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5-ти навчальних предметів. Результати зовнішнього незалежного оцінювання буде розміщено на інформаційних сторінках учасників ЗНО у такі дати: до 4 червня – хімія, до 18 червня – іноземні мови, до 22 червня – математика, математика (завдання рівня стандарту), до 25 червня – українська мова, українська мова і література, історія України, біологія, до 30 червня – географія. Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 26 червня до 16 липня. Результати додаткової сесії будуть відомі до 23 липня.

Нагадаємо, що у 2020 році пробне ЗНО було скасовано через епідемічну ситуацію. Як повідомляв Укрінформ, за даними МОН до участі в ЗНО у 2021 році зареєструвалися 318 946 осіб.

За матеріалами ЗМІ